Prideparaden i Stockholm 2013

 

 

I år lyckades man pricka in sommarens hittills varmaste dag för prideparaden. (Och förmodligen får vi ingen varmare dag i år.) Enligt media så var paraden större än tidigare, som vanligt. Och alla är nöjda. Jag tycker prideparaderna blir tristare för varje år. Fler grupper och organisationer, men deras medverkan blir bara att de går i paraden ungefär som om det var ett demonstrationståg, vilket som helst. Ingen extravagans. Och det var inget spektakulärt inslag som går först eller tidigt i tåget. Ett av de stora jublet bland åskådarleden var när Jonas Gardell och Mark Levengood kom gående hand i hand! Helt normalt klädda. Det visar väl på hur lite ”specialeffekter” det fanns!

Sen fanns det grupper som var lite speciella i sin utstyrsel. Några topless. (Både killar och tjejer.) Men rent allmänt så går trenden från extravaganser till ett simpelt och långt demonstrationståg. Men de som var extra och spektakulärt utstyrda anspelade i de flesta fall på sex och/eller nakenhet. Och det verkar som om det viktigaste i värden är sex. Och det är viktigt, och passar väl in här. Men sådana som Mona Sahlin skulle sparka bakut och tala om sexualiseringen av det offentliga rummet om det handlat om ”vanligt” heterosexuellt sex. Men sker det under beskydd av pride och handlar om HBTQ-frågor och ”HBTQ-sex”, då acceptera det mesta. Förmodligen även prostitution. Och Mona går leende i paraden och vinkar till publiken. Det är ett typexempel på dubbelmoral!

En reflektion jag gjort tidigare är att personer och organisationer bakom pride är duktiga på att få in inslag i media som rör HBTQ-frågor. Aktuellt har väl något varje dag.

Det var svårt att fotografera med min enkla kamera i solskenet. Såg väldigt dåligt vad som fanns i displayen. Och ofta var det bråttom innan motivet hunnit bort. Men jag fick till några bra bilder, men väljer att visa en där jag råkat kapa ett huvud.

Pr_2013

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: