Unga tjejer röker mera!

Det blir färre och färre rökare i Sverige. Men antalet rökande tonårstjejer ökar!

Jag tycker det är osexigt med rökande tjejer och kvinnor. Och min spontana reaktion när jag ser rökande tjejer är att de är osmarta och kommer att hamna i ett låglönejobb, och bli kvar där. Och det verkar som om den tanken är rätt. Expressen skriver ”Kvinnor och män i arbetaryrken röker dagligen i högre utsträckning än tjänstemän på mellannivå eller högre nivå.” Det är förmodligen inte rökandet som gör folk osmarta. Det är nog så att personer som inte vill studera utan ”nöjer sig” med industrijobb och låglönejobb. Men att så öppet visa att man inte har några stora ambitioner är väl onödigt.

Man skall också tänka på att det är svårare att vara rökare i dag än för några årtionden sedan. I dag är det i stort sett förbjudet att röka överallt inomhus utom i enskilda bostäder. En gång i tiden röktes det överallt. Även på arbetsplatser där det också fanns ickerökare.

Och dyrt är det. Samma pengar insatta på ett bankkonto under livet skulle säkert ge ett stort sparbelopp vid pensioneringen. Men hur många tonåringar bryr sig om hur de har det när de är 65? 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: